De ervaring van Eelkje

 In klantervaringen

In december 2017 was het voor mezelf de vraag: ‘Zou ik in januari, voor het vierde jaar op rij, weer een nieuwe afvalpoging doen?’ Ik zat niet lekker in m’n vel en de weegschaal kon ik wel schieten. Er moest iets gebeuren, maar ik had geen vertrouwen in ‘nog een poging die toch ging mislukken’. Ik werd getipt over Studio Elements en hun manier van werken. Ik twijfelde, een aantal weken. Toch hakte ik de knoop door. Ondersteuning en coaching, dat kon ik wel gebruiken, ‘wie niet waagt, wie niet wint’ dacht ik. 3 maanden later, is dit één van de beste keuzes geweest die ik had kunnen maken. Spannend was het zeker in het begin, maar bij Studio Elements voelde ik me direct op mijn plek. Ik voelde me begrepen, gesteund en gezien. Zeker geen nummer, maar echte oprechte interesse en aandacht.

De ervaring van Eelkje

In de afgelopen weken heb ik samen met Arjen een vitaliteitstraject doorlopen waarin ik veel meer heb geleerd dan alleen maar over afvallen. Ik weet nu hoe belangrijk mijn slaap is, hoe belangrijk en fijn het is om regelmatig te bewegen. Iets wat ik voor januari echt niet veel deed. Stress is ook een onderwerp waar we over spraken. Afvallen bleek mij stress op te leveren. Ik kon niet meer normaal naar voeding kijken. In de afgelopen weken heb ik geleerd om anders naar eten te kijken. Geen goed of fout eten. Leren eten zonder schuldgevoel. Zaken die ik echt opnieuw moest aanleren, omdat dit door al mijn afvalpogingen compleet in de war was.

Maar wat nog wel het belangrijkste is geweest wat ik bij studio Elements heb geleerd, is om anders naar mezelf te kijken. Ik was erg gefocust op de kilo’s en hoe mijn lijf er uit zag. Door veel meer te bewegen voel ik me al beter. Door de coaching van Arjen heb ik geleerd dat mijn leven niet om afvallen draait, maar om blij te zijn met wat ik kan en daar mijn energie in te steken. Een andere manier van denken, een andere mindset. Alleen dat al geeft rust en ruimte om ook echt van andere dingen te genieten. Mijn doel in januari was afvallen, dat doel verdwijnt nu steeds meer naar de achtergrond omdat ik weer ruimte heb om dingen te doen die ik echt leuk vind. Afvallen is, gelukkig geen hoofdzaak meer.

Het is jammer dat onze huidige maatschappij erg bezig is met uiterlijk en kilo’s. Vooral richting de zomer vliegen de reclames je om de oren.. Ik zou iedereen veel liever zelfvertrouwen en een goed mindset willen aanbevelen. Ik denk dat je daar uiteindelijk veel verder mee komt dan een paar kilo’s minder voor een ‘goed zomer figuur’.

Arjen, Leon, Max en Ettie. Stuk voor stuk toppers!

Groetjes Eelkje

Recent Posts
WhatsApp ons