Elements Business

“Een vitale en fitte werknemer is gemotiveerder, productiever, goedkoper en minder vaak ziek!”

Elements Business verzorgt duurzame vitaliteits- en gezondheidstrajecten waarin we samen verkennen waar de vitaliteit en gezondheid van werkgever en of werknemers verbeterd kan worden. Daarbij kijken we wat er voor nodig is om dat te veranderen en vooral ook vol te houden. Hiervoor hebben we een 4-stappen plan ontwikkeld.

elements business

1) Verkenningsfase
Elements business gaat samen met de werkgever verkennen waar wij als vitaliteitscoaches en therapeuten ondersteuning kunnen bieden om de vitaliteit en gezondheid van de werknemers duurzaam te veranderen. Door middel van gespreksvoering en 0-metingen zal er een plan van aanpak worden opgesteld.


2) Veranderfase
Om te kunnen veranderen is het van groot belang om eerst bewustzijn en betrokkenheid te creëren bij zowel werkgever als werknemer. Dit doen we door het vitaliteitsmodel te integreren in onze aanpak. Uit onderzoek weten we dat als iemand meer vrijheid ervaart (autonomie), meer binding ervaart met het proces en meer gelooft in eigen effectiviteit (competenties) dat de kans vele malen groter is dat de persoon nieuw gedrag ook daadwerkelijk verandert en volhoudt.


3) Volhoudfase
Verandering is niks waard als je het niet kunt volhouden. Een veranderproces is dynamisch en daarom is het van groot belang om vaardigheden te leren die je helpen om veranderingen vol te houden. Een vitaliteitscoach is hierin gespecialiseerd en leert mensen vaardigheden om dat te bewerkstelligen. Stressmanagement, slaapoptimalisatie en het trainen van wilskracht maken onderdeel uit van deze aanpak.

4) Onderhoudsfase
We zijn mensen en geen robots. Met andere woorden; er is altijd een kans dat mensen terugvallen in oude gewoonten of door andere omstandigheden veranderen in hun leefstijl. Het loont dan ook om na een traject mensen op te frissen en opnieuw de (leefstijl)situatie in kaart te brengen. Vanuit daar kan eenvoudig worden bijgestuurd om mensen op koers te houden.

Wij werken in opdracht voor O.A

Heb je vragen?

Over Elements business?

Wat vinden anderen?

 • Bij Studio Elements heb ik geleerd om weer te genieten, plezier te hebben en trots te zijn. Ik heb weer geleerd om te leven! Studio Elements is zoveel meer dan alleen een plek om te sporten. Sinds december 2016 ben ik member bij Studio Elements en doe ik mee aan het Fitmomprogramma. Een programma speciaal voor moeders waarbij we naast sporten ook educatie en coaching krijgen... Lees verder  

  Ettie Zijlstra
  Ettie Zijlstra
 • Vorig jaar September ben ik begonnen bij studio Elements. Op dat moment had ik last van een dip, was ik erg vermoeid en kon ik weinig energie en plezier halen uit “kleine” dingen. Bij het intakegesprek wordt er goed geluisterd naar mijn klachten en kreeg ik gelijk huiswerkopdrachten mee... Lees verder

  Nadine Fopma
  Nadine Fopma
 • Een fantastisch team staat er, goede (persoonlijke) begeleiding, denkt met je mee en geven goed advies, (h)eerlijke en vertrouwde sfeer, genoeg keus aan activiteiten om aan je vitaliteit te werken. Bij Studio Elements ben ik helemaal in mijn element. Ik raad het ieder aan die aan zijn/haar vitaliteit wil werken.

  Ajtje jan Visser
  Ajtje jan Visser
 • In december 2017 was het voor mezelf de vraag: 'Zou ik in januari, voor het vierde jaar op rij, weer een nieuwe afvalpoging doen?' Ik zat niet lekker in m'n vel en de weegschaal kon ik wel schieten. Er moest iets gebeuren, maar ik had geen vertrouwen in 'nog een poging die toch ging mislukken... Lees verder

  Eelkje Fokkema-Waarsing
  Eelkje Fokkema-Waarsing
 • Heel blij dat ik hier terecht ben gekomen! Na drie jaar geleden een fikse operatie aan een gebroken bekken te hebben ondergaan had ik inmiddels de hoop op verbetering opgegeven. Door de operatie en het titanium in mijn bekken zijn mijn heup en spieren erg stug en stijf gebleven waardoor er nog steeds beperkingen zijn... Lees verder  

  Hedy Hartog
  Hedy Hartog
WhatsApp ons